Târgului Național al Companiilor și Minifirmelor
12-04-2018
Și va fi...
23-02-2018

Fundația Familia Sturza a cofinanțat evenimentul de lansare a filmului „Și va fi... „ în Republica Moldoova.

mai mult
Innovation Camp
14-11-2017

​Pe parcursul a 22 de ani Junior Achievement Moldova a avut o parte de un suport durabil din partea Fundației ”Familia Sturza”. Nu putea să nu fie prezentă la deschiderea și la jurizarea ideilor de business plan a elevilor, care studiază disciplina opțională educația economică și antreprenorială de pe ambele maluri ale râului Nistru, care au participat la 2 evenimente economice- Innovation Camp din luna octombrie și noiembrie pe segmentul Agroturism și Bioenergie. La aceste evenimente au participat per to

mai mult

Natalia, o fostă victimă a sistemului. Astăzi mamă a doi copii, căzuți la fel în același sistem rezidențial bolnav de îngrijire a copilului. Am susținut-o în lupta ei pentru ai readuce acasă.

mai mult
​Odată la muzeu
03-10-2017

Ieșiți din rutină! Vizitați o expoziție de excepție, care se desfășoară (din păcate, în anonimat) la Muzeul Național de Artă al Moldovei. O parte din lucrările lui Ștefan Luchian, unul dintre cei mai mari pictori români din toate timpurile, sunt expuse într-o formulă largă, 26 de opere de pictură și grafică.

mai mult

În aceasta vară, 2017, cazul ajunge cunoscut și de către Fundația Familia Struza, care alături în baza parteneriatului cu AO CCF Moldova și implicarea autoritățilro locale, reușim să le procurăm propria locuință - un apartament cu 3 odăi.

mai mult
IA MANIA
17-07-2017

Asociația Obștească ”Ca Lumea”, ține să mulțumeasca Fundației ”Sturza” pentru contribuția financiară oferită la organizarea festivalului ”IA MANIA”.

mai mult

Fundația Familia Sturza, a susținut proiectul cultural “Valenția Nafornița - Ochiul tău iubit”. Marele poet, Mihai Eminescu, minunatul compozitor Eugen Doga si talentata soprana Valentina Nafornița s-au “reunit” pentru un mesaj emoționant. Vizionare plăcută !

mai mult

Din data de 26 iunie 2017, echipa JA Moldova este prezentă în cadrul Taberei de vară ,,Academia Ta” din cadrul Centrului Republican pentru Copii și Tineret ,,Artico” din municipiul Chișinău.

mai mult

Ajunsă la a XVI-a ediție, gala premiilor UNITEM a desemnat cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2017 în cadrul ceremoniei festive organizate la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

mai mult

La 18 februarie curent, a avut loc etapa zonală a Olimpiadei de Economie, ediția 2017 care s-a desfășurat la Academia de Studii Economice a Moldovei.

mai mult

​În perioada 01 februarie 2017- 31 ianuarie 2020 se derulează Programul ”Susținerea educației antreprenoriale în Europa de EST”, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat în Republica Moldova de către Junior Achievement Moldova.

mai mult

În perioada 27 iulie – 7 august 2016 a s-a desfășurat ediția a doua a festivalului Moldo Crescendo. Cele întâmplate în timpul festivalului, cât și după, ne-au dat de înțeles că a fost un eveniment de succes. Cea mai importantă susținere a fost prezența la concerte.

mai mult

La 22-24 aprilie curent, în cadrul ASEM, s-a desfășurat Olimpiada Republicană de Economie, ediția anului 2016. Olimpiada a fost organizată de către Ministerul Educației al Republicii Moldova, în parteneriat cu A.O. Junior Achievement Moldova (JA Moldova), ASEM și cu susținerea Fundației ”Familia Sturza”, Concernului StarNet, B.C. Moldova Agroindbank, AGEPI.

mai mult

​În seara zilei de ieri, 28 martie curent, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” a avut loc cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova, la care au participat mai mulți oficiali și oameni de cultură din țară.

mai mult

​La 13 februarie curent, a avut loc etapa zonală a Olimpiadei de Economie, ediția 2016 care desfășurat la Liceul Teoretic ”Gaudeamus”, mun. Chișinău. Olimpiada este organizată de A.O. Junior Achievement Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și cu susținerea financiară a Fundației ”Familia Sturza”, Concernului StarNet, B.C. Moldova Agroindbank, AGEPI și ART-PROECO SRL.

mai mult
Shoebox
25-11-2015

Dragi colegi, prieteni, Vă invităm să participați alături de noi la inițiativa Shoebox.

mai mult

Noutăți: 1. Participarea la Competiţia Europeană Compania Anului, Tallinn, Estonia; 2. Seminar de inițiere în programele Junior Achievement Moldova; 3. Work-shop Ideea ta de azi - afacerea ta de mîine; 4. Seminar Programe liceale de educație economică și antreprenorială

mai mult

Companii de business, printre care GasNaturalFenosa, persoane individuale, oameni de afaceri s-au alăturat cauzei CCF/HHC Moldova și au mai transferat 3,000 de euro pentru „Casa Viitorului”. Astfel, suma finală obținută din vânzări de bilete, licitație de obiecte de valoare și contribuții ale companiilor de business se ridică la 30,650 Euro.

mai mult

Junior Achievement Moldova înparteneriat cu Gen Moldova au datstartul Campaniei „Antreprenoriat pentru TINEri!”: Mobilizare antreprenorială, în fiecare şcoală.

mai mult

La 2 octombrie, 20 de tineri din or. Leova, au participat în cadrul celui de-al şaselea club de discuţii economice ”Democraţie şi Antreprenoriat”, desfăşurat la Liceul Teoretic ”C. Spătaru”, în cadrul proiectului, cu acelaşi generic, implimentat de către A.O. Junior Achievement Moldova, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova şi în parteneriat cu AGEPI.

mai mult
Şcoala de Vară
01-08-2015

În perioada 26 iulie - 01 august 2015, a fost organizată Şcoala de Vară pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi valorilor democratice, la întreprinderea piscicolă din s. Costeşti, r. Ialoveni.

mai mult

La 27 iunie 2015, s-a desfăşurat Gala Antreprenoriatului Creativ (GALA), cel mai creativ show de business, ca finalitate a competiţiilor internaţionale: Cupa Businessului Creativ (CBC) şi Competiţia Agribusinessului Progresiv (CAP).

mai mult

​Instruirea profesorilor din raionul Criuleni cu suportul METRO Cash & CarryConform planului-cadru pentru învăţămîntul primar, gimnazial şi liceal, an şcolar 2015-2016, aprobat prin ordinul nr.312 din 11 mai, 2015 de către ministrul educaţiei al Republicii Moldova, dna Maia Sandu, în lista disciplinelor opţionale recomandate pentru clasele I-IV, V-IX a fost inclusă şi disciplina “Educaţie economică şi antreprenorială”.

mai mult

​La data de 27.04.2015, echipa JA Moldova a participat, în cadrul Conferinţei ştiinţifico-practice, desfăşurată sub genericul ”Europa pentru tine” şi motto-ul ”A fi împreună-început. A rămîne împreună - progres. A munci împreună - succes!”. Evenimentul a fost organizat de către Liceul Teoretic ”V. Coroban” din or. Glodeni sub îndrumarea dnei Maria Pîntea, profesor de istorie şi economie, în parteneriat cu Direcţia învăţămînt, tineret şi sport din r-l. Glodeni şi ”Euro Gold Club” din or. Glodeni.

mai mult

Club de discuţii economice la Călineşti ”…Nu poţi cunoaşte succesul dacă nu ai cunoscut eşecul”, ”…Cel mai important e să fii independent”, ”Un antreprenor trebuie să aibă mai multă încredere în sine, să fie ingenios, inovativ şi să găsească soluţii potrivite pentru problemele societăţii” – acestea au fost unele dintre ideile celor 32 de elevi de la LT ”Gheorghe Vrabie” din comuna Călineşti, raionul Făleşti care au participat la un Club de discuţii economice cugenericul ”Democraţie şi Antreprenoriat”.

mai mult

În perioada 14-15 martie 2015, în oraşul Ungheni, în incinta Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, s-a desfăşurat seminarul de iniţiere în programele de educaţie economică şi antreprenorială ”ABC Economic - programe pentru şcoala primară”.

mai mult

La data de 14.03.2015 - 31 elevi, cu vîrsta de 15-18 ani, de la Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din or. Ungheni, s-au întrunit, la cel de-al treilea club de discuţii economice, cu genericul ”Democraţie şi Antreprenoriat”.

mai mult

La data de 06.03.2015 - Club de discuţii economice la Salcia, 30 de tineri, cu vîrsta de 15-16 ani, 13 băieţi şi 18 fete, de la Gimnaziul Salcia din raionul Şoldăneşti, au participat, la 6 martie curent, în cadrul unui club de discuţii cu genericul ”Democraţie şi Antreprenoriat”.

mai mult

30 de tineri, cu vîrsta de 15-18 ani, de la Liceul Teoretic ”O. Ghibu” şi ”I. Luca Caragiale” din oraşul Orhei, au participat, în cadrul unui club de discuţii, cu genericul ”Democraţie şi Antreprenoriat”.

mai mult

​La data de 21.02.2015 - s-a desfăşurat etapa zonală a Olimpiadei de Economie, ediţia 2015. Olimpiada a fost organizată de către Asociaţia Obştească Junior Achievement Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi cu susţinerea financiară a Fundaţiei ”Familia Sturza”, Companiei StarNet şi Moldova Agroindbank.

mai mult
BotanEko
15-05-2014

”BotanEko” – cea mai bună echipă la Competiția Națională a Companiilor Școlare, ediția 2014

mai mult

Cea mai bună olimpică la Economie este Ecaterina Vidrașcu

mai mult

La 1 și 2 martie s-a desfășurat etapa zonală a Olimpiadei de Economie 2014. Olimpiada este organizată de Asociația Obștească Junior Achievement Moldova în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și Fundația ”Familia Sturza”.

mai mult

Targul companiilor scolare

mai mult

​125 de elevi din 33 de licee, din 16 raioane din republică au participat la cea de-a IV-a ediție a evenimentului Profesioniști și Debutanți la 29 noiembrie curent, organizat de AO ”Junior Achievement Moldova” în colaborare cu Ministerul Educației al RM, Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova, StarNet, Fundația Familia Sturza și Academia de Studii Economice a Moldovei.

mai mult

În perioada 21-26 noiembrie 2013, un grup de 10 persoane, elevi, profesori din cadrul programelor Junior Achievement Moldova au întreprins o vizită de studiu în Estonia, cu scopul de a efectua un schimb de experiență cu participanții programului Junior Achievement Estonia.

mai mult

În perioada februarie - aprilie 2013, Junior Achievement Moldova în colaborare cu Fundația ”Familia Sturza”, Ministerul Educației al RM au organizat Competiția Națională Compania Școlară a Anului. În cadrul competiției au participat 22 echipe de elevi din diferite regiuni ale țării, fiind coordonați de profesorii de economie din cadrul programelor JA Moldova și consultați de tinerii antreprenori, membri ai organizației JCI Moldova.

mai mult