La 18 februarie curent, a avut loc etapa zonală a Olimpiadei de Economie, ediția 2017 care s-a desfășurat la Academia de Studii Economice a Moldovei.

Olimpiada a fost organizată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în parteneriat cu ASEM și A.O. Junior Achievement Moldova și cu susținerea financiară a Fundației ”Familia Sturza”, Companiei StarNet, B.C. Moldova Agroindbank și Metro Cash and Carry Moldova.

La eveniment, au participat 134 elevi ai claselor a X-a – a XII-a din licee și colegii din țară, care studiază programul ”Economia Aplicată”. Dintre aceștia, au concurat: 49 băieți și 85 fete (cl. a X-a – 21 băieți și 35 fete, cl. a XI-a – 17 băieți și 35 fete, cl. a XII-a – 11 băieți și 15 fete). Din numărul total de elevi participanți, 62 elevi sunt din mun. Chișinău, 72 – din afara municipiului, 98 sunt vorbitori de limbă română și 36 – de limbă rusă.

Din punct de vedere teritorial, au fost prezenți elevi din 10 unități administrativ-teritoriale ale RM, după cum urmează: Chișinău, Glodeni, Drochia, Anenii Noi, Ialoveni, Orhei, Leova, Ungheni, Briceni, Nisporeni.

Lotul olimpic a fost pregătit de către 26 de cadre didactice (21 femei, 5 bărbați), după cum urmează: 11 cadre didactice din mun.Chișinău, 4 cadre didactice din Anenii Noi, 3 cadre didactice din r. Glodeni, 2 cadre didactice din Drochia și cîte 1 cadru didactic din r. Nisporeni, Briceni, Leova, Ungheni, Ialoveni și Orhei.