La data de 27.04.2015, echipa JA Moldova a participat, în cadrul Conferinţei ştiinţifico-practice, desfăşurată sub genericul ”Europa pentru tine” şi motto-ul ”A fi împreună-început. A rămîne împreună – progres. A munci împreună – succes!”. Evenimentul a fost organizat de către Liceul Teoretic ”V. Coroban” din or. Glodeni sub îndrumarea dnei Maria Pîntea, profesor de istorie şi economie, în parteneriat cu Direcţia învăţămînt, tineret şi sport din r-l. Glodeni şi ”Euro Gold Club” din or. Glodeni.

Cu un cuvânt de salut a venit Fiodor Lupaşcu, vicepreşedintele raionului, Nina Lupuşor, metodist DÎTS Glodeni, Eugenia Furtună, directorul LT ”V. Coroban”.
Participanţii, 30 de elevi şi 20 de profesori din r-l Glodeni, au discutat despre istoricul Uniunii Europene, mecanismul de funcţionare şi protecţie europeană a drepturilor omului, cetăţenia UE, politica europeană pentru tineri şi desigur despre procesul de integrare economică.
Conferinţa s-a desfăşurat sub mai multe aspecte, fiind utilizate diverse strategii didactice, au fost prezentate informaţii de către elevii-consultanţi, demonstrate filmuleţe video tematice realizate cu participarea exepţilor locali în domeniul de referinţă, accentul fiind pus pe opinia şi implicarea tinerilor claselor a X-a – a XII-a.

La subiectul ce ţine de educaţia economică şi antreprenorială, Junior Achievement Moldova, a venit cu o prezentare a programelor pe care le susţine, accentuându-se faptul că integrarea RM în spaţiul european trebuie perceput şi ca o pregătire şi dezvoltare a tinerilor în direcţia antreprenorială, iar programele JA Moldova oferă această oportunitate. De asemenea, a fost prezentat un spot video despreprogrameleJunior Achievement Moldova şi un filmuleţ aniversar despre activitatea organizaţiei care a împlinit anul acesta 20 de ani de la fondare. Materialele didactice oferite profesorilor, dar şi elevilor, a trezit un interes aparte, or educaţia economică şi antreprenorială este o posibilitatae ce trebuie valorificată.

La final, elevii, în rol de experţi şi recenzenţi, au subliniat rolul organizării acestei conferinţe care a contribuit la consolidarea cunoştinţelor celor prezenţi, fiecare conştientizând despre importanţa aderării în spaţiul european, parcursul fiind unul plin de provocări, dar absolut necesar ţării noastre.

La final, Maria Pîntea a menţionat că: ”Tinerii din Glodeni sunt activi, au creat Euro Gold Club, unde încearcă să aplice cunoştinţele teoretice la nivel practic, implicându-se în diferite proiecte naţionale, dar şi internaţionale. La fel, ei se implică activ în toate activităţile JA Moldova. A fost o plăcere să conlucrez cu aceştia în cadrul acestei conferinţe”.