La data de 14.03.2015 – 31 elevi, cu vîrsta de 15-18 ani, de la Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din or. Ungheni, s-au întrunit, la cel de-al treilea club de discuţii economice, cu genericul ”Democraţie şi Antreprenoriat”.

Participanţii au fost familiarizaţi despre conceptele de democraţie şi antreprenoriat, într-o manieră neobişnuită. Astfel, facilitatorul le-a propus anumite jocuri tematice, lucru în grup, lucru cu postere, astfel elevii şi-au fundamentat cunoştinţele în aceste domenii. Pe tot parcursul trainingului, elevii au pus accent pe ideea că antreprenoriatul este unul dintre pilonii fundamentali ai democraţiei, iar a fi antreprenor presupune o serie de cunoştinţe şi abilităţi: idei inovative, muncă asiduă, spirit de echipă, concurenţă loială ş.a.

Tinerii, activând în minifirmele şi companiile şcolare create împreună cu profesoara de economie, au avut parte nu doar de informaţii teoretice, dar şi de anumite sfaturile utile, oferite, în cadrul unei sesiuni de discuţii, alături de tînărul antreprenorul Ion Hasnaş din Ungheni. Acesta le-a povestit elevilor cum şi-a iniţiat propria afacere, care sunt beneficiile, oportuniăţile şi riscurile creării unei afaceri. Antreprenorul le-a sugerat unele idei despre cum trebuie să aleagă ideile inovative pentru o afacere de succes, cum să facă marketing şi cum să reinvestească profitul obţinut.

Participanţii au fost cointeresaţi în tema propusă, în cadrul clubului de discuţii, menţionând că şi-au îndeplinit aşteptările de a afla cât mai multe lucruri interesante despre democraţie şi antreprenoriat. La fel, ei au fost motivaţi şi mai mult de a face voluntariat, iar, în viitorul apropiat, să-şi lanseze, propriile afaceri, aici, acasă.

Clubul este desfăşurat în cadrul proiectului, cu acelaşi generic, implimentat de către A.O. Junior Achievement Moldova, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.