În perioada 27 iulie – 7 august 2016 a s-a desfășurat ediția a doua a festivalului Moldo Crescendo. Cele întâmplate în timpul festivalului, cât și după, ne-au dat de înțeles că a fost un eveniment de succes. Cea mai importantă susținere a fost prezența la concerte.

Festivalul a fost compus din patru concerte de muzică clasică în patru conace din Republica Moldova. Două renovate (Cetatea Sorocii și Castelul Mimi) și două în vecinătatea conacelor de o mare valoare (Muzeul Zemstvei și conacul Ciolac-Malski)dar care încă nu sunt printre prioritățile de renovare;

Au fost primite mesaje de susținere și felicitare de la cei care au venit la concert, dar și de la cei care au urmărit activitatea noastră de departe. Campania de crowdfunding a fost un succes. Au fost adunați, 101% din suma planificată. A fost posibil asta datorită Victoriei Nagy, din Luxemburg, care a donat o dată 500 Euro apoi încă în jur de 200 de Euro, dar și donațiilor mai mici, de la prieteni, dar și de la cei care susțin proiectul nostru.

La ultimul concert, de la Castelul Mimi, am organizat o licitație caritabilă, unde au fost vândute 3 picturi a unor tineri artiști autohtoni. Banii primiți au fost oferiți artiștilor, 300 de Euro au fost oferiți lui Igor Schimbător, un prieten al festivalului, care a fost diagnosticat cu cancer, iar acum este în Italia la tratamente, iar 100 de Euro au fost donați către Hospice Angelus.

Cu alte cuvinte, a fost un eveniment de succes. Am avut multe de învățat, dat fiind faptul că e pentru prima dată când organizăm concerte în afara Chișinăului, și în afara sălilor de concerte. Datorită echipei de organizare foarte bună, formată din 6 membri, am putut face față dificultăților apărute pe parcurs.

Cu mulțumiri ale organizatorilor pentru susținerea financiară față de familia Sturza. Banii oferiți de Fundația Sturza au oferit o siguranță financiară proiectului, iar la sfârșitul proiectului am au fost remunerați artiștii implicați implicați, în așa fel încât să ne apropiem de remunerările oferite în țările europene.