Comunicat de Presă

LA O SĂPTĂMÂNĂ DE LA GALA GENEROZITĂȚII 2015, DONAȚIILE PENTRU CASA VIITORULUI CONTINUĂ

  • Companii de business, printre care GasNaturalFenosa, persoane individuale, oameni de afaceri s-au alăturat cauzei CCF/HHC Moldova și au mai transferat 3,000 de euro pentru „Casa Viitorului”. Astfel, suma finală obținută din vânzări de bilete, licitație de obiecte de valoare și contribuții ale companiilor de business se ridică la 30,650 Euro.

Cea de-a 2-a ediție a Galei Generozității, eveniment marcă CCF (Copil, Comunitate, Familie) Moldova și HHC (Hope and Homes for Children) Marea Britanie a fost găzduită în acest an de Radisson Blu Leogrand Hotel, cu susținerea Sopranei Valentina Naforniță, patronul organizației.

Evenimentul Gala Generozității a reunit nume notorii și celebrități care au venit să susțină misiunea CCF/HHC Moldova. Printre invitați speciali s-a numărat Valentina Nafornița împreună cu soțul ei, baritonul și solistul Operei de la Viena, Mihai Dogotari, Chișinău Youth Orchestra, prim-balerina Operei Naționale și pianistul român de talie internațională, Sergiu Tuhuțiu.

În total, în cadrul evenimentului au fost colectați 30 650 de euro, bani obținuți din vânzările de bilete, o licitație de obiecte de valoare și contribuții impunătoare ale companiilor de business, persoanelor private și oamenilor de afaceri. Banii acumulați vor merge la definitivarea construcției primei case comunitare din Chișinău – “Casa Viitorului” – unde vor locui 12 copii abandonați și cu dizabilități severe. Ulterior casa va trece în gestiunea consiliului municipal Chișinău și va fi un serviciu sută la sută finanțat din bugetul public al capitalei. Casa Comunitară a Viitorului le va permite acestor copii să fie îngrijiți de un personal calificat, să beneficieze de reabilitare şi servicii la ei în comunitate, fără a fi izolați – cum se întâmplă, de obicei, în cazul unor astfel de copii.

“Le mulțumim tuturor celor care, prin prezenta lor la gala, susțin proiectul “Casa Viitorului”. Vom avea grijă să informăm publicul despre cum merg lucrările de construcție a casei. O societate care își prețuiește și protejează copiii este una liberă, prosperă şi fericită. Noi, adulții, avem obligația să-i protejăm pe acei copii, care din diferite motive au rămas fără apărarea şi dragostea familiei lor”, declară Liliana Rotaru, Președintele CCF/HHC Moldova.

“Sunt alături de CCF/HHC Moldova prin ce pot eu să fac mai bine, sper ca vocea mea să ajute acum şi pe viitor această cauză frumoasă”, a declarat Valentina Naforniţa, Patronul CCF/HHC Moldova în cadrul Galei Generozității.

Gala Generozității a reunit susținători renumiți, unul dintre ei este Chateau PURCARI, care a lansat în exclusivitate un nou vin – ’’Vinohora’’ în susținerea Casei Viitorului. Fiecare 5 lei din realizarea fiecărei sticle de vin vor fi direcționați pentru construcția casei. Evenimentul a mai fost susținut de Fundația ’’FELICIA’’, Fundația ’’Familia Sturza’, Baker Tilly, GasNatural Fenosa, MolDeco, Jurnal TV, MolDeco, Porsche Moldova.