În familia Colescic, cresc șase copii, cu vârstele de la 6 luni până la 13 ani. Familia se confrunta cu mari probleme materiale, iar cauza tuturor problemelor era lipsa locului de trai stabil.

Locuința în care stăteau, într-o comună din r. Anenii- Noi, era închiriată, dar condițiile acesteia puneau în pericol securitatea familiei, era foarte veche în stare deplorabilă. Nu aveau posibilități materiale pentru o altă chirie, dormeau cu frică când vedeau cum se desprind bucăți de tencuială, sufla vântul printre crăpături și stropii de ploaie puteau ajunge uneori în casă.

Tata copiilor lucra cu ziua în comunitate, mama acasă îngrijea de copii, autoritățile locale se simțeau neputincioase în soluționarea cauzei care punea în risc de separare familia, le-au oferit ajutorul social lunar, care practic era utilizat pentru alimentația copiilor. Astfel lipsa locuinței stabile rămânea cea mai mare necesitate pentru care nu se găsea soluție.

În aceste condiții, copii mai mici nici nu erau incluși în program preșcolar, iar cei doi școlari întâmpinau dificultăți semnificative atât de ordin material cât și psiho-social.

La prima vizită pe care le-am făcut-o, i-am găsit pe copii necăjiți și triști, nemaivorbind de părinți care păreau că nu mai au puteri nici pentru cea mai mică speranță. Mama copiilor ne povestea cum rămâneau adesea fără produse alimentare, copii nu aveau haine și încălțări, iar iarna a trecut greu uneori la limita lemnelor pentru foc, prin urmare, copiii riscau să ajungă în sistemul rezidențial de protecție a copilului.

După ce familia Colesnic a intrat în programul de susținere familială a AO CCF Moldova, copiilor li s-a asigurat haine potrivite pentru fiecare sezon și încălțăminte, precum și produse igienice, produse alimentare periodic, celor de vârstă școlară necesități pentru școală, așa ca să nu trăiască sentimente de inferioritate în fața colegilor, semenilor, iar hăinuțele lor erau curate și îngrijite. Doi dintre ei au fost incluși în program preșcolar – grădiniță. În aceasta vară, 2017, cazul ajunge cunoscut și de către Fundația Familia Struza, care alături în baza parteneriatului cu AO CCF Moldova și implicarea autoritățilro locale, reușim să le procurăm propria locuință – un apartament cu 3 odăi. Părinții rămânând extrem de recunoscători iar cu banii care îi achitau pentru chiria deplorabilă reușeau să mai acopere necesitățile de întreținere a serviciilor comunale. Astăzi riscul separării a dispărut, fiind toți împreună în casa care le oferă condiții decente de trai și îi scutește de griji și pericole.