La festivitatea de deschidere a Olimpiadei, au participat Grigore Belostecinic, rector al ASEM, președintele Consiliului Olimpic, Svetlana Dogotaru, director executiv al Fundației ”Familia Sturza”, Aurelia Salicov, director Starnet Soluții SRL, Octavian Apostol, director AGEPI, Corina Lungu, specialist în cadrul Ministerului Educației al Republicii Moldova, Laurenția Filipschi, director executiv JA Moldova, echipa JA Moldova, elevi, profesori.

Conform cadrului normativ de reglementare a desfășurării olimpiadelor la disciplinele școlare, participanții au avut la dispoziție, pentru rezolvarea testului propus, 3 ore astronomice.

Subiectele au reflectat domeniile prevăzute în curriculumul școlar, aprobat de către Ministerul Educației al Republicii Moldova.

În rezultat, 30 de elevi s-au ales cu premii, medalii și diplome de gradul I, II, III și mențiuni, oferite de către Ministerul Educației al RM, ASEM și AGEPI.

Sorin Grițco, elev în clasa a XII-a de la LT Cotiujenii Mari, r-l Șoldănești, a obținut Premiul Mare, un contract de studii gratuit, la orice facultate a ASEM.

După înmînarea premiului el a menționat că: ”Acest premiu îl datorez, în primul rînd, părinților mei, dar și profesoarei de economie, dnei Larisa Rîbac, care mi-a insuflat dragostea pentru această materie. Tuturor participanților le doresc succes la următoarea ediție a Olimpiadei și să creadă mereu în propriile puteri. Mulțumesc organizatorilor pentru acest frumos eveniment”. Astfel, Sorin a devenit primul student al ASEM, în anul de studii 2016-2017.

De menționat că, în cadrul Olimpiadei, au participat 55 elevi ai claselor a X-a – a XII-a din licee și colegii din țară, care studiază programul ”Economia Aplicată”.

Din punct de vedere teritorial, au fost prezenți elevi din 9 raioane ale RM și un municipiu, după cum urmează: Anenii Noi, Drochia, Edineț, Ialoveni, Leova, Glodeni, Nisporeni, Ungheni, Șoldănești și mun. Chișinău.

Lotul olimpic a fost pregătit de 17 de cadre didactice (13 femei, 4 bărbați), de la 23 insituții de învățămînt preuniversitar din țară.