CCF Moldova – copil, comunitate, familie

Fondat – 2004

Din 2005 – reprezentant al HHC Marea Britanie (Hope and Homes for Children UK)

Din anul 2007 CCF Moldova implementează Reforma Sistemului Rezidențial de Îngrijire a Copilului, emisă prin Hot. Guvernului nr. 784 din 09.07.2007, preluând în acest proces de reformă practicile pozitive a fundației britanice Hope and Homes for Children UK . Pe parcursul anilor reușind în parteneriat cu Min. Educației să închidem 4 instituții rezidențiale, dezinstituţionalizând peste 700 copii.

Închiderea instituțiilor rezidențiale, cunoscute și ca orfelinate, internate, case de copii – esența lor e una: depersonalizate, cu rutină rigidă, fără căldură și afecțiune, fără un model de viață familială și comunitară. Costuri mari pentru stat și societate – rezultate finale de calitate joasă pentru copii și tineri. Pe viitor, costurile se înmulțesc, mulți tineri revenind în sistemul social și nereușind o integrare socială și ocupațională completă.

Misiunea CCF Moldova

CCF Moldova creează pentru copiii în nevoie un mediu de speranţă şi respect, în care ei îşi pot dezvolta potenţialul complet şi oferă instrumente practice pentru o schimbare pozitivă în viaţa copilului, familiei şi comunităţii

Din 2012 Valentina Nafornita se alătură în calitate de Patron al misiunii CCF Moldova, susținînd programele desfășurate pentru prosperare și bunăstarea copiilor din Moldova.