În perioada 01 februarie 2017- 31 ianuarie 2020 se derulează Programul ”Susținerea educației antreprenoriale în Europa de EST”, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat în Republica Moldova de către Junior Achievement Moldova.

Programul va fi realizat în Georgia, Serbia, Republica Moldova și Macedonia și are drept scop consolidarea educației antreprenoriale în instituțiile preuniversitare de învățământ prin implementarea Programului Compania Școlară, care este unul dintre programele prevăzute în Curriculum la disciplina opțională Educația economică și antreprenorială în Republica Moldova.

Compania Școlară este un laborator de activitate economică și antreprenorială care exprimă sensul practic al multor principii teoretice. Elevii lucrează împreună pentru a aplica aceste principii în rezolvarea unor probleme de afaceri reale.

Compania are ca misiune susținerea educației antreprenoriale din Republica Moldova și oferirea unei oportunități adiționale pentru elevi de a-și consolida abilitățile în domeniul antreprenoriatului.

În cadrul Companiei are loc pilotarea unei idei de afaceri ce presupune alegerea unui produs sau serviciu și testarea produsului/serviciului pe piaţa căreia îi este destinat, prin parcurgerea mai multor etape.