Fundația ”Familia Sturza” la data de 31 martie 2018 a fost partenerul A.O. Junior Achievement Moldova în organizarea și desfășurarea Târgului Național al Companiilor și Minifirmelor Școlare, precum și ca membru al echipei de jurizare, la care au participat 17 Companii Școlare și 30 Minifirme Școlare.

Compania Școlară care a ocupat locul unu și va reprezenta Republica Moldova la Competiția Europeană a Târgurilor Companiilor Școlare din luna iulie, care va avea loc în Serbia, este Compania Școlară “YGM-Didactics” de la Liceul Teoretic ”Lev Tolstoi” din orașul Glodeni. Locul doi și trei a fost ocupat de Compania Școlară “Child Care” și respectiv Compania Școlară “Be Open” de la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, mun.Chișinău. La fel, au fost oferite două premii speciale din partea juriului pentru Minifirma Școlară “Fantezia Mâinilor” de la Gimnaziul din satul Izbiște, raionul Criuleni și Compania Școlară “Team” de la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, mun.Chișinău.

Evenimentul a constituit o oportunitate pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani ce au experiență de a activa într-un mediu de afaceri real, de a promova și a comercializa produsele Companiei/Minifirmei Școlare, imaginea proprie și a instituției de învățământ din care fac parte. De asemenea, elevii s-au familiarizat cu experiența și ideile altor tineri în domeniul antreprenoriatului.

Pe parcursul zilei, au fost expuse produse/servicii create de către tineri activi și ingenioși – viitori antreprenori de succes.